סגולות הריפוי המופלאות של פלפל קאיין

220px-Thai_peppers

פלפל קאיין, או בשמו הרשמי "פלפלת חריפה", הוא סוג של פלפל אדום חריף. הפלפל נקרא על שם העיר קאיין (Cayenne), בירתה של גיאנה הצרפתית.

מאוד בריא לאכול פלפל זה וכאשר הוא מגיע בצורת אבקה הוא חזק ועוצמתי במיוחד. את האבקה מייצרים על-ידי ייבוש פלפלי קאיין וכתישתם לאבקה.

במשך מאות שנים השתמשו בפלפל כתבלין וכצמח מרפא. בנוסף הוא זוכה להערכה רבה בקרב קהילת הרפואה האלטרנטיבית ובעיקר מהרבליסטים קליניים על האוסף יוצא הדופן של יתרונות בריאותיים שיש לו.

היתרונות הבריאותיים של פלפל קאיין

להלן כמה מן היתרונות הבריאותיים הבולטים של פלפל קאיין:

  • מספק ללב חומרים מזינים חיוניים ומשפר באופן כללי את בריאות הלב.
  • מסוגל להפסיק התקפות לב.
  • מסלק רובד טרשתי ומפחית את הכולסטרול.
  • מסייע בבנייה מחדש של בשר שנהרס או נפגע מכווית קור.
  • מרפא טחורים.
  • מסייע בבנייה מחדש של רקמה בקיבה.
  • מרפא אולקוס בקיבה.
  • מהגביר את הבריאות הכללית ומקל מהמחלות הכואבות ביותר.
  • משפר את הסירקולציה של מחזור הדם.
  • מסלק רעלים ממחזור הדם.
  • משמש כדוחה חרקים מעולה.
  • כפי שצוין לעיל, פלפל קאיין מסוגל לרפא אולקוס וגם להפסיק התקפת לב, דבר שלמראית עין נמצא בסתירה עם החריפות והחום שלו.

סיפור מעניין הוא סיפורו של ד"ר ג'ון כריסטופר, ההרבליסט המומחה (MH) המפורסם מארה"ב. כאשר ד"ר ג'ון כריסטופר סבל מאולקוס בקיבה כאשר היה עוד תלמיד אחד ממוריו לצמחי מרפא המליץ לג'ון הצעיר לשתות יומיום תמיסה של אבקת פלפל קאיין ומים.

תחילה, ד"ר כריסטופר חשב שמדובר בסתירה. איך דבר כל-כך חריף יסייע לאולקוס שלו? אך באומץ רב הוא שמע לעצה ולהפתעתו האולקוס נרפא. בעקבות התנסות זו, ד"ר כריסטופר הפך לתומך נלהב בפלפל קאיין גם לבעיות לב וגם על מנת לשפר את היעילות של כמה מהנוסחאות הצמחיות האחרות שלו.

כריסטופר אף תעד מקרים בהם הוא עזר למטופלים להתגבר על התקף לב שהוא משתמש אך ורק בכפית של אבקת פלפל קאיין בכוס של מים חמים. הוא אינו האדם היחיד שעשה זאת; ישנן מספר אנקדוטות על אנשים שהתגברו על התקף לב רציני באמצעות נטילת תה או תמצית קאיין.

אחד מהתלמידים של ד"ר כריסטופר, ד"ר ריצ'ארד שולץ, ND ו-MH, המשיך את דרכו של מורו והצהיר "אם אתה רק מתמחה בצמח מרפא אחד בחייך, התמחה בפלפל קאיין. הוא יותר עוצמתי מכל אחד אחר". גם שולץ וגם כריסטופר המליצו לשתות בין חצי כפית לכפית מלאה של אבקת פלפל קאיין במים פעמיים עד שלוש פעמים ביום, כל יום, בתור טוניק כללי לשיפור הבריאות.

הוכח מדעית שפלפל קאיין, באמצעות המטבוליט המשני שלו "קפסאיצין", מחסל תאי סרטן הערמונית. במחקרים שנערכו עם פלפל קאיין, מדענים הציגו הפחתה של 80% בסרטן הערמונית בעכברים ובתאי סרטן ערמונית של בני אדם בתרביות רקמה. הקפסאיצין בפלפל קאיין גורם למעשה לאפופטוזיס (הרס עצמי של תאים) מואץ בתאים סרטניים.

איך להשתמש בפלפל קאיין כתרופה צמחית או כטוניק

אם אתה משתמש בפלפל קאיין ודא שהוא אורגני. אפילו פלפל קאיין אורגני אינו יקר והתועלת הפוטנציאלית היא רבת ערך. האבקה שלו מגיעה ממגוון סוגי פלפל חריף אשר מכילים קפסאיצין. כמות הקפסאיצין נמדדת על-ידי רמת החריפות של אבקת הקאיין, אשר נמדדת ביחידות חום בסולם סקוביל (SHU או HU).

הרמה התרפויטית הנמוכה ביותר של יחידות חום היא 35,000. אתה בדרך כלל תמצא אבקת קאיין ברמות חום של 40,000, 60,000, 90,000 או 100,000. אם אינך רגיל לאוכל חריף, מומלץ להתחיל ברמת חום של 40,000. בסופו של דבר מומלץ לעלות ברמות החום ליעילות אפטימלית.

ד"ר כריסטופר אהב לערבב אבקת קאיין דקה במים חמים מטוהרים או מזוקקים. ניתן להשתמש בחצי כפית או כפית של אבקת קאיין לחצי כוס או כוס מלאה של מים אותה ניתן לגמוע במהירות. לאפשר לחום לחלחל זה חלק מהערך התרפויטי של אבקת קאיין, וזו הסיבה למה ד"ר שולץ בז לקפסולות של קאיין.

ד"ר שולץ תומך גם בשימוש בתמצית קאיין תוצרת בית. תמצית היא קלה לנשיאה ויכולה לספק מענה מידי להתקף לב כאשר נמצאים הרחק מהבית.

מילון מונחים:
MH:
הרבליסט מומחה או מאסטר הרבליסט.
ND: ד"ר לרפואה נטורפתית.
אולקוס: פצע ברירית הקיבה או ברירית התריסריון.
אפופטוזיס: מוות תאי מתוכנת, מנגנון גנטי האחראי להשמדה עצמית של תאים בגוף. בתגובה לגירוי מסוים מופעל בתא תהליך מוגדר של ריאקציות רצופות המביא למות התא, תהליך שהוא חיוני להתפתחות התקינה של הגוף.
בלוטה: איבר בגוף המייצר חומר מסוים ומפריש אותו.
דלקת: התגובה של רקמה בגוף לפציעה או לזיהום, המאופיינת בחום, נפיחות, אדמומיות וכאב.
הרבליסט: אדם שעושה שימוש בצמחי מרפא לריפוי ולמניעה של מחלות ובעיות שונות בגוף האדם.
הרבליסט קליני: הרבליסט שהוכשר בידע ובשימוש בצמחי מרפא בדרכים מגוונות כדי לעזור לאנשים להשיג רמת בריאות תקינה ולשמור עליה. הרבליסט קליני אינו רופא.
חומר מזין: חומר חיוני לתפקוד של הגוף ושמסופק לו דרך תזונה. חומרים מזינים מספקים לגוף מקור אנרגיה, משמשים אותו לגדילה ולהתפתחות, או מווסתים בו תהליכים. חומרים מזינים כוללים בין היתר פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. באנגלית nutrient.
טוניק: קיצור של המונח "טוניק צמחי". ברפואת צמחי מרפא משמעו תמיסה או תערובת של צמחי מרפא שנעשה בה שימוש לשקם, לחזק או להמריץ מערכות בגוף או קידום הבריאות וההרגשה הכללית.
טחורים: מחלה המתבטאת בהופעה של כלי דם מוגדלים באזור פי הטבעת, ומלוּוָה לעיתים בדימומים, בדלקת ובכאבים בזמן עשיית צרכים.
טרשת עורקים: מחלה המאופיינת בהתעבות והתקשות של דופנות העורקים, לרוב עקב שקיעה והצטברות של חומר שומני הגורם להיצָרותם של העורקים. מצב זה עלול לגרום להפרעות בזרם הדם, לנזק למוח ואף למוות.
כולסטרול: חומר שומני לבן הנמצא ברקמות שונות בגוף. עודף של כולסטרול מסוג מסוים בדם עלול לגרום לטרשת עורקים ולמחלות לב.
מטבוליט: הוא שם כולל לכל תרכובת המיוצרת בתהליך של חילוף חומרים (מטבוליזם) ביצורים חיים.
מטבוליט משני: תרכובות בעלות תפקידים תומכים אך לא חיוניים.
מטבוליט ראשוני: תרכובת חיונית לחיים ולתחזוקה השוטפת של התא.
נטורופתיה (רפואה טבעית): היא שיטת ריפוי אלטרנטיבית השואפת לרפא את האדם על ידי עידוד מנגנוני הריפוי הטבעיים של הגוף ופועלת לסייע בעיצוב דרך חיים בריאה יותר, בהתבסס על תזונה, צמחי מרפא, פעילות גופנית ועוד.
סולם סקוביל: סולם מדידה למידת חריפותם של פלפלים חריפים על פי תכולת הקפסאיצין שבהם. הסולם נקרא על שם יוצרו, הכימאי האמריקאי ווילבור סקוביל, שהמציא את השיטה בשנת 1912.
סירקולציה: תנועה סיבובית או מחזורית של דבר מה.
רובד טרשתי: הצטברות של כולסטרול, סידן, פסולת תאית, וכו' בחלק הפנימי של כלי דם. הצטברות רובד זה בעורקים גורמת להקשחה, התעבות והצרות של העורק ובשל כך להגבלת זרימת הדם דרכו. באנגלית plaque (פלאק).
ערמונית: הערמונית או בלוטת הערמונית היא בלוטת מין הקיימת אצל גברים בלבד. בלוטה זו מפרישה את נוזל הערמונית שהוא חלק מהותי מנוזל הזרע אשר מגן על תאי הזרע.
קפסאיצין: תרכובת אורגנית שומנית הנפוצה כאמצעי הגנה של פירות מסוימים מפני אכילה טרם הבשלה. זרעי פירות המכילים קפסאיצין מופצים על ידי ציפורים ולא על ידי יונקים, מכיוון שאצל עופות החומר אינו גורם כאב אלא השפעתו הפוכה והוא משכך אותו. חומר זה אחראי לטעם החריף של מאכלים כמו פלפל צ'ילי או פלפל קאיין, אך הוא אינו החומר הגורם לטעמו החריף של פלפל שחור. כמו כן, הוא המרכיב הפעיל בתרסיס פלפל.
רירית: קרום רירי (שיש בו ריר) המרפד משטח או איבר פנימי בגוף.
תרבית רקמה: תאים, רקמות או איברים הלקוחים מגוף החי או הצומח וגדלים על גבי מצע מזון מתאים בתנאי מעבדה מבוקרים.

סימוכין:
http://www.cayennepepper.info
http://www.naturalnews.com/035612_cayenne_pepper_healing_herbal_medicine.html

About these ads
רשומה זו פורסמה בקטגוריה צמחי מרפא, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

2 תגובות על סגולות הריפוי המופלאות של פלפל קאיין

  1. פינגבק: האם פלפל חריף מסוגל לעצור התקפות לב…? | האלטרנטיבי

  2. smartphone הגיב:

    תודה רבה,
    באמת חידשתם לי דברים שלא ידעתי.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s